Konya turumuzun ikinci durağı, önde gelen değirmen makineleri üreticilerinden İmaş Makina’ydi. İmaş Makina Kurumsal İletişim Uzmanı Ebubekir Akbaş eşliğinde hem üretim tesisini hem de İmaş’ın, Türkiye’nin en büyük tarımsal endüstri şirketlerinden biri olan Torku için kurduğu Çumra’daki 200 tonluk un fabrikasını gezdik.
Akbaş, sohbetimiz sırasında bugüne kadar 94 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade ederken, şirketin küresel niteliğine vurgu yapıyor. Son iki yılda 40’a yakın anahtar teslim projede İmaş imzası bulunduğunu kaydediyor. Akbaş, bu yıl 30 civarında fuara katıldıkları notunu da düşerken, buralardan gelecek taleplerle yeni pazarlara girmeyi hedeflediklerini söylüyor.
Değirmen tesisleri ve değirmen makineleri, yem tesisleri ve yem makineleri, metal kesiminde kullanılan şeritli ve daire testere tezgâhları, çelik konstrüksiyon yapılar olarak 4 farklı sektörde üretim yapan İmaş Makina, bu sektörlerde araştırma ve geliştirme, ürün tasarım, ürün geliştirme, diagram tasarımı, sistem tasarımı, yazılım ve otomasyon gibi faaliyetlerde bulunuyor.
İmaş Makina, AR-GE’ye önem veren şirketlerden. Şirket son yıllardaki AR-GE çalışmaları kapsamında 21 adet tasarım ve patent aldı. Bu alandaki çalışmalarına hız veren şirket sektördeki gücünü artırmak amacıyla geçen yıl AR-GE merkezi kurarak, faaliyet gösterdiği makine teçhizat sektöründe AR-GE merkezine sahip ilk şirket oldu.
İmaş Makina, Milleral markasıyla 1989 yılından bu yana tahıl işleme sektöründe yüksek teknoloji ürünler, etkin ve komple projeler üretiyor. İmaş satış sonrasında verdiği hızlı hizmetleriyle müşterilerinin güvenini kazanmış bir şirket olarak dikkat çekiyor. Viteral ise, İmaş’ın 1989 yılından bu yana gelen tecrübesini küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı hayvan yemi üretiminde kullanılan makine, komple tesis üretimi ve kurulumuyla yem değirmenciliği sektörüne taşıyan markası.